dilluns, 2 de novembre del 2009

Ja n'hi ha prou d'aquests tipus de cartes !!


Avui mentre esmorzava estava llegint El Periódico i a l'arribar a la pàgina 11 a l'apartat de les cartes dels lectors, he trobat aquesta que teniu a la vostra esquerra. Si hem punxent no hem treuen sang !
Com és possible que hi hagi gent que pensi així i a sobre té la cara d'escriure una carta com aquesta en un mitjà de comunicació.

Des de el meu modest Bloc contesto a aquest "senyor" i a més he enviat una carta al Periódico.

Anem a pams, a poc a poc i amb bona lletra :

Sr. Medir.

-D'entrada les carreteres no són pistes d'entrenament particular per els ciclistes, són simplement carreteres, vies de comunicació que pot utilitzar tot tipus de vehicle quan vulgui i a l'hora que vulgui, els ciclistes i usuaris de la bicicleta les fem servir des de el temps dels carruatges, molt abans de l'aparició dels cotxes. A part paguem les nostres llicències esportives i assegurances particulars que ens cobreixen. La gent que anem amb bicicleta fem servir les carreteres i camins per fer esport, per anar a treballar, per lleure, per anar a l'escola o per lo que vulguem, sempre respectant les normes, evidentment. Que hi hagi un petit col.lectiu de ciclistes que no respecti, pot ser que si, igual que els transportistes, cotxes, motos, tractors, carros, etc ...

-Els ciclistes, segons vostè som aliens al món laboral i a la crisi, renoi quina afirmació tant rotunda, no ?.
Solució, regalem bicicletes als aturats i col·locats !
Els ciclistes patim la crisi i l'atur igual que tothom, nomes faltaria, però quin prisma del món laboral té vostè Sr. Medir ?

-Sobre lo de la gent gran que amb prou feines manté l'equilibri.
Miri n'estic orgullós que la gent gran vagi amb bicicleta, tinc companys grans que surten a rodar i són les persones més sanes i més felices d'aquest món, vostè que pretén? Limitar activitats i edats a la seva conveniència? Faltaria més!

-Alguns anem uniformats de coloraines per que els conductors ens puguin veure, sap !

-La gent circula amb parella i amb grup i la normativa de circulació ho permet, cal revisar les normes, veig que les desconeix !

-Segons vostè l'objectiu dels ciclistes és arribar el primer al bar.
Miri, porto més de 30 anys circulant amb bicicleta i d'objectius n'he tingut i en tinc molts, arribar a veure un paisatge, arribar a dalt del coll, arribar a fer 100 km, arribar a casa, arribar a on vulgui, sol o amb els meus amics. I també arribar al bar si cal, com la resta dels humans, no !

- Que posem en perill la nostra vida.
Això ja ho sabem i la majoria de vegades per imprudències dels conductors, no cal recordar els darrers accidents fruit de conductors amb un alt percentatge d'alcohol o drogues a la sang, o no respectar la distància obligatòria de 1'5m en el moment d'avançar-nos.
Mal moment per donar consells als ciclistes, quan darrerament estan morint molts companys a la carretera.

-També cal remarcar, que vostè no ho diu en la seva carta , la poca seguretat que tenen moltes carreteres, brutes i sense voral a la cuneta.

-Fer esport i anar amb bicicleta és cultura, sinó miri els països del nord d'Europa.

-També cal dir que jo tinc cotxe i per fer tard no cal córrer.

Moltes gràcies.

Espero que la publiquin i si no, aquí queda la meva opinió i suposo que la de molts usuaris de la bicicleta.

8 comentaris:

Nello69 ha dit...

Collons!! És com per anar a pixar i no treure'n gota!!! Carles, crec que no ens coneixem personalement; els últims mesos escric les cròniques de la 1era de la Unió Ciclista. Bé, espero que publiquin la teva resposta, perqué a aquest imbècil és per fotre-li fins al carnet d'identitat...

Anònim ha dit...

M'agrada molt la teva resposta, aviam si mica en mica anem desfent prejudicis i fent entendre que compartir l'espai és un dret i un deure.

CICLISMO NINJA ha dit...

Nos pese o no, así está el patio y gente como el q escribe no son una monoria pero o el periódico quiere crear conflicto y vender o muy pocas pesonas conocen la realidad de los cicloturistas. Solo una apreciación, si está demostrado q un accidente en coche a 60km/h puede matar a sus ocupantes, por qué coches q corren 100,120,160 y 200 kms/h ¿la gran cantidad de accidentes de tráfico de coches es un canon que hay q pagar porq la industria del automovil es el motor de la economia? ¿La gran cantidad de contaminación q va a parar a los pulmones de nuestros hijos es el precio q hay q pagar por una sociedad basada en el consumo? No, los ciclistas estorban y ralentiza el caótico tráfico. Se bajó la velocidad a 80 kms/h en la entrada de Barcelona y solo hay críticas, de nada vale q se bajen los accidentes y la contaminación... solo personas enfermas pueden escribir cosas como la q nos toca leer. La sociedad está enferma de stres. Estamos enfermos. No hay duda.

Anònim ha dit...

El otro dia por la carretera de Las Colinas una tia nos dijo una cosa que no me habian dicho nunca (aver si vais por una carretera que tenga arcén) claro todos los que ibamos en el grupo nos quedamos de piedra. Es de la misma raza que el capullo del periodico.
Espero que te publiquen tu respuesta, es muy buena.
Rafa.

Agustí ha dit...

Hola Carles.
Quins collons!!!
Avui fa dues setmanes quan anava fent el Camí de Santiago de l’Ebre, i a la sortida D’Aro, a una carretera local, sense transit, una furgoneta amb va passar a potser a 1 cm,. A, menys mal jo anava am l’armilla refractant, amb coloraines i pel voral, tot i així no hem va veurem. Vaig deturar-me i donar-li les gracies al àngel del dia perquè si m’agües tan sols tocat, segur que hores d’ara estaria ben fotut en el millor dels casos.
Vaig pensar que l’hora, aproximadament les 9, i dilluns deuria d’anar tard ala feina. També amb va passar pel cap l’altre opció, que potser duia una mica de ressaca i no s’hi veia gaire.
Menys mal que aquest paio nomes ha escrit al diari. Amb mentalitats com aqueta, que nomes veuen que entorpim la circulació, qualsevol dia envesteix un d’aquets ciclites que volten per la contrada i es queda tan ample.
Ja ho vieu companys seguim sent els dolents de la pel•lícula. A i dissortadament aquest senyor no es l’excepció.
Carles, ja nomes am queda felicitar-te per la magnifica resposta a aquest “descerebrado” que ha escrit totes aquestes burrades.
Salut.
Agustí
.

alex zulo ha dit...

Aquest imbècil es pensa que la carretera es seva o que ?

A veure si tenim sort i et publiquen la resposta .

Es que aquest punyeteru país sempre ha de ser diferent en tot .

Al que atropellès un ciclista penjat pels collos i veuries tu si ens respectarien .

Perdò es que m'escalfo !!!

jordibetini ha dit...

jo tambe podria dir que hi anes a treballar en transport public i que ningu i agafes el cotxe per anar buscar EL PERIODICO.
per sort tots tenim drets i deures.

Unknown ha dit...

Però ques es pensa aquest tipus?
Que es amo i senyor de les carreteres, li vull dir a aquest payo que per culpa d'un borratxo vaig perdre al meu millor amic quan circulaba tranquilament i per la vorera amb la seva bicicleta.
Si arriba tard a treballar que s'aixequi abans, però que no culpi als ciclistes del seu retard.