dissabte, 1 de maig del 2010

Fugint de la pluja.

Dissabte, 6'40 h del matí, sona el mòbil, un sms, és el Rafa què hem pregunta : Sortim o què !
El dia està nuvol i els mapes del temps diuen que pot ploure en qualsevol moment, jo li contesto, anem-hi i si ens enganxa la pluja tornem cap a casa.
Dons endavant, sortim a les 7'30, jo volia ser d'hora a casa, la intenció era anar a pujar les Ventoses, després cap a Pontons i tornar per Vilafranca. El Rafa ha col.locat a la bici els parafangs per la pluja, bona iniciativa per no tacar la roba i parts de la bici.
Fem la ruta habitual per arribar-hi, Pantà, St. Jaume del Domenys i comencem a pujar, al davant tenim una imatge no massa bona, uns núvols negres envolten la muntanya i comença a ploure, estem al km 4 dels 8 que té la pujada i decidim tornar enrere, no val la pena arribar a dalt xops i després cap a Pontons pintava més negre. Donem la volta i canviem el recorregut, tornem a baixar, girem a l'esquerra, cap a les Conilleres i esmorzar a Sant Martí Sarroca. Per aquesta zona el dia ha canviat, està més clar, el terra una mica moll, senyal de que per aquí ja havia passat el núvol negre.
Decidim anar a pujar Font-rubí i després segons el temps ja veurem. Pugem i baixem, arribem a Guardiola i girem a l'esquerra cap al Pla del Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, Sant Cugat de Sesgarrigues i tornem cap a casa per les Colines i Ribes.
Al final no ens hem mullat i fugint de la pluja ha sortit una volta de 104 km. En Rafa ha allargat la volta uns quilòmetres més ja que hem arribat d'hora.