diumenge, 6 de novembre del 2011

Qui perd el orígens perd la identitat !

Qui perd el orígens perd la identitat ! (Joan Salvat-Papasseit)

Temps de pluja, melancolia i de no poder sortir en bici.
He començat a remenar i a endreçar carpetes, papers, plànols, fulls de rutes de curses, marxes i trobades de bicicletes de muntanya de fa molts anys. Ha aparegut molt de material d'aquells primers anys (finals dels 80 i principis dels 90). Temps on la tecnologia d'ara no existia, temps on l'internet era incipient i tot funcionava a traves de premsa especialitzada (diaris, dominicals o revistes), o a través de pioners i aventurers d'aquest món que en pocs mitjans o sense, organitzàvem sortides per donar a conèixer el territori a altres companys de casa o de fora, temps on no hi havia gps i les rutes de btt es publicaven en paper (road book) i planells amb fotocòpies. Gent vinguda de diferents vessants, alguns de l'excursionisme, altres de la bici de carretera i altre afegits de nou al nou mon de la bici de muntanya. Aquí i érem els de la Unió Vilanovina (grup ciclista), gent de l'A.E talaia, gent com en Josep Franco i companys, gent de Vilafranca i rodalies,Tortosa, Sant Llorenç Savall, Granera...

Mica en mica aniré penjant antics documents, folletons i relíquies de com va començar tot.
L'apartat que acabo de crear s'anomena DOCS. HISTÒRICS. Qui tingui alguna cosa per publicar d'aquells temps, tant sols cal que m'ho faci arribar a carlessol@gmail.com

Aquí tenim una excursió en bici de muntanya organitzada per en Josep Franco el 27/09/92, fa més de 19 anys.

2 comentaris:

CICLISMO NINJA I ha dit...

Las cosas han cambiado tanto? quizás en lo esencial no tanto, gente inquieta q busca recorridos, salidas y una manera de disfrutar al aire libre, el otro día en el tren un colega vuestro me contaba q la primera btt de la zona la compró el Franco en Vilafranca, y q ya se apañaban bicis de carretera con ruedas mas anchas para hacer cosas, el boom llegó con la btt, y la historia aquella de q algunos, jajjajaa, no le veían futuro... INCREIBLE!!!!

Anònim ha dit...

Quins records, acabarem plorant!.
L'any passat la vaig repetir, doncs no la havia tornat a fer, i el tram de Les Solius a Can Jaques encara es més intransitable i la baixada al Corral Nou més difícil...no hi passa gaire gent.
El track es aquest: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=981442 ,i es curiós la similitud amb el traçat sobre mapa i els relleus.
Per cert que aquest dia del 92 també ens va ploure i força.
Fr&Co.