divendres, 23 d’abril del 2010

Single Speed BTT

No hi ha res com no poder estar-se quiet, no hi ha res com ser un manetes, no hi ha res com evolucionar o tornar als orígens. I els orígens de la bici són les màquines sense canvis, ni desviadors, amb un sol plat i una sola corona, amb lo mínim per poder rodar.
La filosofia de les Singles Speed és pot definir en una sola paraula SIMPLIFICA.
Aquest Retall va dedicat a en Josep Fr&co, que ens presenta la seva clàssica Specialized Stumjumper transformada a Single.

2 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Una pregunta tésnica q se la podrías trasladar al Josep Franco, creo q es de lógica pero yo pregunto. ¿Se puede montar una bici con un solo piñón pero con 3 platos? ¿Para ello se necesitaría el desviador trasero para que hiciera de muelle? ¿Existiría otro sistema mas sencillo? Tengo en mente montarme poco a poco una single pero me va a quedar libre un triple plato y había pensado en tener 3 velocidades... qué opinas al respecto? GRACIAS!!!

Anònim ha dit...

Doncs mira Manolo, de fet això del SS a la muntanya no es una cosa que hi cregui gaire, però portat per les bones sensacions que em dona la de carretera, ho volia provar, més que res per tenir una opinió amb fonament.
He de dir que vaig fer un circuit (http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=354694) adequat a la relació que porto, un 36x24 i em va agradar força, sempre considerant que es una experiència més.
El principal problema per convertir una bici a SS es el quadre, ja que a menys que no tingui molts anys, les punteres no permeten tensar la cadena. Hi ha tensors, però a mi personalment no m’agrada gaire l’estètica que donen, semblant a un canvi de pinyons.
Si parlem de una SS només pot portar un plat i un pinyó. Hi ha una modalitat, que no recordo el nom, que es deixar 2 plats i 2 pinyons, ve a ser una doble SS ja que es porta el plat petit amb el pinyó gran o bé el plat gran amb el pinyó petit, el canvi es fa a ma, afluixant la roda i s’ha de calcular les relacions perquè la cadena quedi amb la tensió adequada en les dues posicions.
Portar plats es precisament el que es vol evitar. El que es fa, si es volen més relacions, es posar un canvi de pinyons amb de 3 a 9 corones segons els gust, n’hi diuen 1x3...1x9, segons les corones que es posen.
Fr&Co.