diumenge, 6 de febrer del 2011

Tren direcció Salomó, via 1 !!


Tren direcció Salomó, via 1 !!

Aquesta és la primera frase que he escoltat avui, bé en teoria la megafonia ha dit direcció Lleida, lo que passa que jo he baixat a Salomó.
He tornat ha agafar el tren i la bici plegable (jetstream p8) i he anat a fer un d'aquests recorreguts que a mi de tant en tant m'agrada fer.
Anar en tren a aquestes hores del matí m'encanta, tot passa molt lentament i formes part d'un col·lectiu estrany, és com un petit teatret. No hi ha massa gent i el so que t'acompanya és la megafonia interior i el soroll característic del tren per sobre de les vies. Estàs rodejat del que dorm i ve de festa, del immigrant, de la família que va a Lleida i poca cosa més.

A Salomó (Tarragonès) hi hem anat moltes vegades en bici de carretera des de Vilanova, però avui hi he anat amb tren per tornar amb la plegable fins a casa.
El recorregut i el dia ha estat fantàstic, a part que he passat per una de les carreteres més boniques i tranquil·les que conec, la que va fins a Can Ferrer de la Cogullada i Aiguaviva, a la vessant nord de la Serra del Montmell.
El recorregut ha estat: Salomó, Montferri, Vilardida, Can Ferrer, Aiguaviva, les Ventoses, Sant Jaume dels Domenys, l'Arboç, pantà de de Foix i Vilanova, total uns 64 km, que amb la plegable ja està bé.


Al passar per Montferri he parat un moment en el Santuari de la Mare de déu de Montserrat, obra d'un deixeble d'en Gaudí, en Josep Maria Jujol i d'un gust..., bé ja s'ha sap que sobre gustos...
La sortida ha tingut l'al·licient de fer dues pujades, la de Can Ferrer i la de les Ventoses per darrera, més curta i fàcil. La baixada de les Ventoses ha estat preciosa, la carretera en perfecte estat, les vistes impressionants, i la plegable amb rodes de 20", més nerviosa, però s'agafa bé als revolts. Pujant m'he trobat un grup de la Unió ciclista Vilanova.

5 comentaris:

DBG BICIS ha dit...

Collons Carles! Que m'has llegit el pensament?

Nello69 ha dit...

Ja m'ha semblat que eres tú... Baixavem cap el Pla de Manlleu. Bona ruta la teva!!!

CICLISMO NINJA ha dit...

Muy buena opcción, esta plegable es una maravilla y el recorrido ideal, toda una aventura. De Jujol, vi en un documental, discípulo de Gaudí pero esta iglesia está construida con material desechable, ya en esa época este constructor pensaba en aligerar costes y reutilzar materiales de la zona, Gaudí también tenía en cuenta este aspecto en proyectos de bajo coste. No solo se construía para los ricos...

carlessol@gmail.com ha dit...

Manel !! Ets una enciclopèdia.

Salut !!

Anònim ha dit...

No estarien gens malament unes "afoticos" de les modificacions que has fet.
Fr&Co.