diumenge, 29 d’abril del 2007

El Parc del Foix








El P
arc del Foix està molt a la vora de Vilanova i la Geltrú , els vilanovins ho coneixem pel "pantano" i la carretera que porta a l'Arboç l'anomenem igual , aquesta carretera que passa per Rocacrespa, el pantà de Foix , Castellet sempre ha estat un bon lloc per entrenar els ciclistes ja que és molt tranquil·la i el terreny és un puja i baixa , llàstima que últimament els motoristes en fan de les seves .
El Parc que està dintre de la Xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona està situat al centre aproximat de les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès, i equidistant del triangle Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Vilafranca del Penedès, capitals de les tres comarques. Comprèn una superfície aproximada de 1.900 ha. Està dintre dels termes municipals de Castellet i La Gornal i Santa Margarida i els Monjos.
Al sud del parc, l'element paisatgístic és el riu Foix que neix a la Serralada prelitoral catalana i circula pels suaus vessants del Penedès fins a topar amb els contraforts del massís del Garraf, per on s'obre pas i arriba a la plana litoral, té una llargada de 48 km i desguassa a ponent de Cubelles , els seus afluents principals són la riera de Marmellar i la riera de Pontons i els secundaris la riera de Vilobí i la de La Múnia.
El pantà de Foix s'inaugura l'any 1928 i es començà a construir l'any 1910 , la seva capacitat és de 5,64 hectòmetres cúbics.
La fauna la formen gran quantitat d'ocells com el corb marí , el cama llarc , el martinet blanc , l'ànec , el bernat pescaire , etc.
És un bon lloc per fer excursions a peu i amb bicicleta , es pot donar tota la volta al pantà amb bici sortint de la presa , travessant-la per sobre , anar a buscar un camí de terra que voreja el pantà , passa per la masia Cal Badet i surt a la carretera de Clariana , es gira a la dreta cap a Castellet i per la carretera comarcal es torna a la presa.
Hi trobat algunes rutes amb btt editades que passen pel parc , una per exemple del bloc amic de Bici- vici , una altre de Belmonte-btt , de BbtMania , de Cicloide , a la web del Parc també podem trobar algunes rutes per fer a peu.

Aquí podeu veure un petit vídeo amb un recull fotogràfic fet en vàries sortides , tant amb bici com a peu :