divendres, 23 de novembre del 2007

Bicicleta, tardor i vinyes


Hem agafat la bici de muntanya i hem tornat a l'Alt Penedès, no hi anàvem des de el setembre quan la verema estava en la seva plenitud, aquí vaig penjar un retall sobre la ruta feta a l'estiu sortint de la Granada, no massa lluny de Sant Martí, lloc escollit per fer una ruta de tardor, per veure les vinyes tot lo contrari de com estaven el setembre, ja no són verdes, hi ha una solitud especial, jo no es veuen els tractors pels camins, ni la olor a most, el paisatge és de color amarronat i en alguns camps es comença a esporgar. Cal preparar els ceps per la propera collita, és una roda que no para. Sortint de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) trobem molts camins marcats per poder fer a peu o amb bicicleta de muntanya, un d'ells marcat com a PR-C 149 (groc i blanc), aquesta ruta forma part de la xarxa marcada com a Camins del vi i el cava del Consorci de promoció turística de l'Alt Penedès.
Hem aprofitat part d'una d'aquestes rutes marcades amb el nom de Parellada, volta que si es fa tota té una llargada d'uns 45 km. Nosaltres hem tallat el recorregut passat Grabuac i hem girat cap a l'esquerra direcció Guardiola per tornar a trobar les marques que ens tornen a portar a dintre de la ruta marcada i al lloc de sortida, tot hi així hem fet uns 30 km. Cal dir que en alguns trams ens hem perdut, hi ha llocs que les marques no hi són i en altres s'han obert pistes i vies asfaltades de urbanitzacions noves que en el moment que es va dissenyar aquest tomb no hi eren.
La sortida es fa direcció al cementiri de Sant Martí, anem a buscar la carretera de la Bleda, la creuem i després creuem la de Vilafranca, per pista asfaltada ens dirigim cap a Brugueres, travessem la carretera de la Rovira Roja i ens dirigim cap a Bellver i ràpidament empalmen a Vilobí, aquí i per dintre del poble en una bona pujada ens dirigim cap el barri de les Guixeres on hi ha l'espai protegit dels Pèlags de Vilobí, excavacions de guix, algunes de l'època romana on les aigües subterrànies han aflorat a l'exterior i han creat unes petites llacunes on es pot observar la flora i la fauna del lloc, aquest espai contrasta amb el que hi ha una mica més avall i que passem per davant mateix, són les naus i pedreres de guix abandonades que donen a l'espai una nota de grisor i d'abandonament important. D'aquí resseguim una pista de terra que ens du davant mateix de les caves Vallformosa, creuem la carretera i ens dirigim cap a la Font i després cap a Graubac, seguin les marques trobem la pista asfaltada que cap a l'esquerra ens porta a Guardiola de Font-Rubí, a la dreta aniríem cap a Puigdàlber, nosaltres anem capa l'esquerra direcció Guardiola, creuem el poble per davant d'un restaurant molt conegut, aquí enfilem direcció cap a la carretera de la Rovira Roja que creuem i anem per pista fins a la Mussarra.
Ja podem veure a la llunyania davant nostre el castell de Sant Martí, continuem per pista fins a creuar a gual el Foix que porta un pam d'aigua, una forta pujada i ja som a les primeres cases de Sant Martí.
Total uns 30 km, comptant alguns trams que hi tingut que tirar endarrere en busca de senyals.

2 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Un placer haberte conocido y cuida mucho tus rodillas q te llevarán a sitios maravillosos. Nos vemos.

carlessol@gmail.com ha dit...

Hola Manolovik, han estat uns km molt agradables.
Salutacios !!!!!