dilluns, 23 de febrer del 2009

Entre el Torrent de Sant Marc i la Riera de Marmellar











Avui dilluns de Carnaval he pogut fer festa de la feina i he sortit amb la Btt.
He tornat a l'excursionisme de bicicleta que és lo que realment m'agrada, càmera de fotos, gps, una poma a la motxilla, anar gaudint dels paisatges i per postres avui ha fet un dia de primavera.
Fa dies que tenia ganes d'anar cap a la zona de Marmellar, pujar amb bici de muntanya fins a dalt de les Ventoses per camins i baixar pel Castell de Marmellar pel camí de la Riera i sortir a la vora de Les Conilleres.
El punt escollit per la sortida ha estat la Bleda, aquí he deixat el cotxe, per entre vinyes he fet cap a Castellví i després cap a Sant Jaume del Domenys i tot seguit cap a l'Hostal, aquí és on realment s'acaben les vinyes i comença la muntanya, t'endinses en un paratge espectacular amb bona pista de terra que va pel costat del Torrent de Sant Marc i que ens portaria a la vall del mateix nom que està a tocar d'Aiguaviva a sota mateix de la Serra del Montmell. A mig fondo hi ha un desviament a ma dreta que ens du en forta pujada a la carretera de les Ventoses, al costat mateix del Coll.
D'aquí entro a la urbanització de "La Talaia Mediterrània", realment una merda com una casa de pagès, cases inacabades, en mal estat i fetes amb malt gust, fins hi tot hi van construir un hotel anomenat "Atalaya" , tot plegat una pena.
Continuo amunt en forta pujada pels carrers, a l'esquerra hi ha un desviament que porta al poble abandonat de Marmellar, però aquí ja hi passaré un altre dia. Continuo amunt fins a trobar un cartell que diu Castillo, aquí ja surto de la pesada urbanització i enfilo pista de terra avall, aviat trobo la Riera de Marmellar i a sobre meu el Castell, agafo una pista a ma dreta que està tallada per uns arbres immensos caiguts en la passada ventada, tinc que donar una petita volta i al cap d'una estona torno a ser al camí, ara sender ciclable, però molt a poc a poc ja que hi ha moltes branques trencades que van tapant el camí, aquest sender va creuant vàries vegades la Riera, aviat es transforma en pista ample que va tirant avall, abans de passar per sota del Castellot giro a l'esquerra en forta pujada i agafo una pista que hem porta a Cal Morgades del Grau, aquí agafo la carretera i hem dirigeixo a la Bleda, punt de sortida. Total 45 km.













2 comentaris:

alex zulo ha dit...

Hola Carles ,,
Deu ni do noi quina excursioneta, i quina enveja de dilluns , però imagino que avui ha fet festa molta gent !!
Aquest castell es el que es veu a peu de les conilleres oi ??
Sempre m'ha picat la curiositat d'arrivar-hi .

CICLISMO NINJA ha dit...

Unas rutas INCREIBLES!!!